Gehaktballetjes met hoisinsaus


Ingrediënten voor vier personen:

400 gram gehakt, half rund, half varken

1 middelgrote ui

3 beschuiten

1 ei

2 eetlepels hoisinsaus

2 eetlepels fijngeknipte bladselderij

3 dl gevogelte- of groentenbouillon

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

De ui schillen, halveren en fijn raspen. In een mengkom het gehakt met de fijngewreven beschuit, het ei, fijngeknipte bladselderij en de ui mengen. Op smaak brengen met peper en zout en gedurende 1 uur in de koelkast laten opstijven. Gelijkmatige balletjes vormen en eventueel iets plat slaan. De olie in een braadpan verwarmen en de balletjes aan alle kanten aanbraden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron in 35 minuten gaar stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, hoisinsaus toevoegen en verder stoven. De saus pureren en zeven en op smaak brengen met peper en zout. Gehaktballetjes en saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een theelepeltje gesmoorde rode ui.

Samengesteld door: Han Hidalgo (www.biercuisine.nl)

Een dubbelbok met een licht zoetige,
krachtige smaak van gebrande mout
en caramel.


Het bevat 8% alcohol.


Gebruikte moutsoorten zijn:
Pilsmout, Tarwemout, Aromamout,
Chocomout, Weizenröst, Caramout.


Gebruikte hopsoorten zijn:
Northern Brewers, Fuggles,
Pacific Gem.

Dubbele

Arn

Iris’Pale

Arn

Triple

Arn

Bokkige

Arn

Winterse

Arn

Eigenweize

Arn

Zomerse

Arn

Blonde

Arn

Stoute

Arn