Een fris, goudkleurig bier met een fruitige en lichtbittere afdronk.
Het bevat 8% alcohol.
Gebruikte moutsoorten zijn:
Pilsmout, Ambermout, Tarwevlokken
Gebruikte hopsoorten zijn:
Brewers Gold, Northern Brewer, Saphir
Een fris, goudkleurig bier met een fruitige en lichtbittere afdronk.
Het bevat 8% alcohol.
Gebruikte moutsoorten zijn:
Pilsmout, Ambermout, Tarwevlokken
Gebruikte hopsoorten zijn:
Brewers Gold, Northern Brewer, Saphir
Garnalenspiesje met kokoscrème en Thaise curry
Ingrediënten voor vier personen:
400 gram grote rauwe garnalen, schoongemaakt
4 eetlepels kokoscrème
6 eetlepels groenten- of kippenbouillon
2 eetlepels Thaise groene curry, kant en klaar
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 eetlepels vers limoen- of citroensap
verse munt of verse koriander
zout naar smaak
Triple Arn, als begeleidend bier
Bereidingswijze:
De schoongemaakte grote garnalen in een schaal gedurende 1 uur marineren in een mengsel van olie en vers limoen- of citroensap. Af en toe omkeren. In een pannetje de bouillon kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten en de kokoscrème en Thaise groene curry erdoor roeren. Naar smaak extra kokoscrème of Thaise groene curry gebruiken. Op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen en goed roeren. Op smaak brengen met zout. Na het marineren de garnalen iets deppen en aan spiesjes rijgen. Onder een hete grill, op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten roosteren. Af en toe met de overgebleven marinade lichtjes bestrijken Zo warm mogelijk met de saus serveren. Met verse munt of koriander garneren. Een goed gekoeld glas Triple Arn erbij serveren.
Samengesteld door: Han Hidalgo (www.biercuisine.nl)
Dubbele
Arn
Iris’Pale
Arn
Triple
Arn
Bokkige
Arn
Winterse
Arn
Eigenweize
Arn
Zomerse
Arn
Blonde
Arn
Stoute
Arn