Een fris, goudkleurig bier met een fruitige en lichtbittere afdronk.

Het bevat 8% alcohol.

Gebruikte moutsoorten zijn:
Pilsmout, Ambermout, Tarwevlokken


Gebruikte hopsoorten zijn:
Brewers Gold, Northern Brewer, Saphir

Garnalenspiesje met kokoscrème en Thaise curry


Ingrediënten voor vier personen:

400 gram grote rauwe garnalen, schoongemaakt

4 eetlepels kokoscrème

6 eetlepels groenten- of kippenbouillon

2 eetlepels Thaise groene curry, kant en klaar

4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 eetlepels vers limoen- of citroensap

verse munt of verse koriander

zout naar smaak

Triple Arn, als begeleidend bier


Bereidingswijze:

De schoongemaakte grote garnalen in een schaal gedurende 1 uur marineren in een mengsel van olie en vers limoen- of citroensap. Af en toe omkeren. In een pannetje de bouillon kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten en de kokoscrème en Thaise groene curry erdoor roeren. Naar smaak extra kokoscrème of Thaise groene curry gebruiken. Op de laagste hittebron 5 minuten verwarmen en goed roeren. Op smaak brengen met zout. Na het marineren de garnalen iets deppen en aan spiesjes rijgen. Onder een hete grill, op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten roosteren. Af en toe met de overgebleven marinade lichtjes bestrijken Zo warm mogelijk met de saus serveren. Met verse munt of koriander garneren. Een goed gekoeld glas Triple Arn erbij serveren.

Samengesteld door: Han Hidalgo (www.biercuisine.nl)

Dubbele

Arn

Iris’Pale

Arn

Triple

Arn

Bokkige

Arn

Winterse

Arn

Eigenweize

Arn

Zomerse

Arn

Blonde

Arn

Stoute

Arn