Flensjes met pruimenpuree, amandelen
en Winterse Arn


Ingrediënten voor vier personen:

125 gram bloem

4 dl melk

1 ei

4 eetlepels vloeibare roomboter

3 eetlepels roomboter

6 ontpitte pruimen, liefst pruneaux d'Agen

75 gram ontvelde amandelen, verkruimeld

1,5 dl Winterse Arn

poedersuiker


Bereidingswijze:

De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen. Na het wellen de pruimen met het bier met een staafmixer of in een blender pureren. In een mengkom een gelijkmatig beslag maken van bloem, melk, ei en vloeibare boter. Het beslag een half uur laten rusten en voor het bakken goed roeren. Een klein klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de flensjes om en om lichtbruin bakken. De flensjes lichtjes met pruimenpuree besmeren en in de vorm van een envelopje vouwen. Borden met poedersuiker bestrooien en de gevulde flensjes erover verdelen. Met ontvelde, verkruimelde amandelengarneren. Een licht gekoeld  proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Winterse Arn erbij serveren.

 

Samengesteld door: Han Hidalgo (www.biercuisine.nl)

Een heerlijk volmoutig, donker, kruidig
en verwarmend winterbier

Het bevat 9% alcohol.


Gebruikte moutsoorten zijn:
Cara, Pilsmout, Műnchner, Lichte
Tarwemout, Röstmout, Carafa.


Gebruikte hopsoorten zijn:
Northern Brewers, Saaz, Fuggles

Dubbele

Arn

Iris’Pale

Arn

Triple

Arn

Bokkige

Arn

Winterse

Arn

Eigenweize

Arn

Zomerse

Arn

Blonde

Arn

Stoute

Arn